Υπολειτουργούν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Υπολειτουργούν τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αρ. Πρωτ. 3549/27.09.2010

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Με λουκέτο απειλούνται τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, μετά την αδιαφορία και την αδράνεια που επιδεικνύει το αρμόδιο Υπουργείο. Η νέα σχολική χρονιά βρήκε τα 63 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα κλειστά, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην λειτουργία τους είναι τεράστια. Η στελέχωση των εν λόγω Κέντρων είναι ελλιπής, τα λειτουργικά τους έξοδα είναι αυξημένα και η χρηματοδότηση που λαμβάνουν είναι δραματικά μειωμένη.

Ο θεσμός των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παράγει πλούσιο και σημαντικό έργο, ενισχύοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση, μέσα από την υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι σε μεγάλο βαθμό η δουλειά που παράγεται από τα Κέντρα αυτά έχει εθελοντικό χαρακτήρα. Παρόλο το γεγονός ότι η αρμόδια Υπουργός ήταν ενήμερη για τις ανάγκες και τις ελλείψεις των ΚΠΕ, δεν φρόντισε να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα, με αποτέλεσμα η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με πλήθος προβλημάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει το αρμόδιο Υπουργείο, έτσι ώστε να ενισχύσει τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα οποία υπολειτουργούν και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα;

Απάντηση Υπουργείου